'Vorig jaar hebben wij Hyballa bij NEC onder de aandacht gebracht'

24 april om 23:20

Futuralis-directeur Roderik van Kerkhof betreurt het ontslag van Peter Hyballa bij NEC. Het makelaarsbureau werkte lang samen met de Nijmegenaren en introduceerde de Duitser bij de club.

"Vorig jaar april hebben wij als toenmalig extern adviseur van NEC Nijmegen Peter Hyballa bij hen onder de aandacht gebracht", zegt Van Kerkhof tegen Omroep Gelderland. "NEC heeft hem toen meegenomen in het sollicitatie traject tezamen met de andere kandidaten. Het technisch hart van NEC, waar wij geen onderdeel van uit maakten, heeft uiteindelijk voor Peter gekozen als hoofdtrainer in combinatie met Danny Hoekman als technisch manager."

Hyballa werd maandagochtend door NEC op straat gezet. De club presteert dramatisch en moet vrezen voor degradatie. "De laatste negen maanden hebben wij de ontwikkelingen dus ook van buitenaf gevolgd. Inhoudelijk kunnen wij dus ook niet reageren op het vertrek van Peter Hyballa. Persoonlijk kan ik wel zeggen dat ik het voor alle betrokken partijen treurig vind dat de zaken klaarblijkelijk niet gelopen zijn zoals een ieder dat vooraf had gewenst", aldus Van Kerkhof.