Lof voor 'boefjes' van Feyenoord: 'Hadden het alleen moeilijk als zij ontbraken'

24 april om 23:48

Volgens Edo Ophof is het verdiend als Feyenoord kampioen wordt. De voormalig Oranje-international stelt dat de Rotterdammers 'de meest stabiele' ploeg hebben.

"Met spelers die honger hebben naar succes. Dat is ook logisch als je zo lang op een kampioenschap hebt moeten wachten", zegt Ophof in De Telegraaf. "Persoonlijk vind ik El Ahmadi en Tonny Vilhena de stuwende krachten achter het succesvolle seizoen van Feyenoord."

"Eigenlijk had de club het alleen moeilijk op de momenten dat deze jongens ontbraken. Ze zorgden voor druk naar voren vanaf het middenveld en waren met slimme overtredingen de boefjes binnen de lijnen. El Ahmadi speelt nu zelfs door met een liesblessure. Dat tekent zijn karakter."

Volgens Ophof heeft Ajax de titelkansen niet verspeeld bij PSV, maar in het begin van het seizoen. "Toen werd in eigen huis gelijk gespeeld tegen Roda JC en verloren van Willem II. Er wordt vaak gezegd dat je kampioen wordt tegen de 'kleintjes'. Dat blijkt ook nu weer. Ajax had natuurlijk net een nieuwe trainer en moest ook aan de nieuwe speelwijze wennen. Dat heeft even tijd nodig, maar daardoor liep de ploeg van trainer Peter Bosz wel direct achter de feiten aan."