'Bij Roda niet in de mogelijkheid om hem contract van drie jaar aan te bieden'

'Bij Roda niet in de mogelijkheid om hem contract van drie jaar aan te bieden'

Gepubliceerd: dinsdag 25 april 2017 om 07:49di 25-04-2017 om 07:49

Yannis Anastasiou kiest met zijn vertrek bij Roda JC eieren voor zijn geld. De Griek gaat vanaf volgend seizoen bij het Belgische KV Kortrijk aan de slag, mede doordat hij uit Kerkrade geen enkele aanbieding kreeg.

Anastasiou is bezig aan zijn eerste seizoen bij Roda en beschikt over een aflopende verbintenis. De Limburgers ondernamen geen actie om de Zuid-Europeaan langer aan zich te binden. Kortrijk juist wél. "Kortrijk heeft mij een goed aanbod gedaan", zegt Anastasiou tegen De Limburger. "Ik krijg de vrijheid om mijn eigen staf samen te stellen en mijn eigen speelwijze toe te passen."

Roda had wel een onderhoud met hun huidige trainer. "Nadat bekend werd dat Yannis met Kortrijk in gesprek was, zijn wij met hem om de tafel gaan zitten", aldus directeur Wim Collard. "Bij Roda zijn wij op dit moment niet in de mogelijkheid om hem een contract van drie jaar aan te bieden."

Of Roda voor de Eredivisie behouden blijft, speelt daarin een rol. Anastasiou: "Ik begrijp dat Roda niets kon beloven in de huidige situatie."

Lees ook: Anastasiou vertrekt alweer bij Roda JC: nieuwe club gevonden in België

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws