'Go Ahead staat enorme exodus te wachten: spelersbudget wordt gehalveerd'

'Go Ahead staat enorme exodus te wachten: spelersbudget wordt gehalveerd'

25-04-2017 08:57
12

De gevolgen van de waarschijnlijke degradatie van Go Ahead Eagles zijn groot. In Deventer moeten ze vanaf volgend seizoen werken met een gehalveerd spelersbudget en een nagenoeg nieuwe selectie en technische staf.

Bij Go Ahead loopt de omzet terug van 7,7 naar ongeveer 5,3 miljoen, weet De Stentor. Met als gevolg dat het spelersbudget van ruim 3 miljoen euro halveert naar zo'n 1,5 miljoen euro. Hiermee verwacht de huidige hekkensluiter van de Eredivisie wel tot de top-drie van de Jupiler League te behoren.

De kans is groot dat Go Ahead met een compleet nieuwe staf gaat werken. Interim-trainer Robert Maaskant vertrekt. Daarbij is de verwachting dat zijn assistenten Marco Koorman en Michel Boerebach een andere functie gaan bekleden. Jean-Paul de Jong wordt genoemd als opvolger van Maaskant.

Daarnaast hebben zestien spelers de beschikking over een aflopend contract. Bovendien is afwachten of Sander Duits zijn carrière voort wil zetten in de Jupiler League, waar veel clubs op kunstgras spelen. Het is ook de vraag of topverdiener Sander Fischer geen clausule in zijn contract heeft.

Door de aanstaande degradatie moet Go Ahead de plannen voor stadionuitbreiding uitstellen. Om financiële gronden moet de club in de Eredivisie spelen om uit te kunnen breiden.