PSV geeft Van Nistelrooy rol bij eerste elftal: 'Dat koesteren we enorm'

PSV geeft Van Nistelrooy rol bij eerste elftal: 'Dat koesteren we enorm'

25-04-2017 12:14
22

Ruud van Nistelrooy blijft na zomer als individueel trainer verbonden aan PSV. Ook gaat de oud-spits één dag per week aan de slag bij de A-selectie van de Eindhovenaren. Dat meldt PSV dinsdag via de officiële kanalen. 

Van Nistelrooy (40) werkt momenteel met de spitsen van onder 17, onder 19 en Jong PSV. Hij gaat per komend seizoen dus ook werken bij het eerste elftal, ter assistentie van Phillip Cocu. "Een mooie uitbreiding van mijn pakket", vertelt hij op het digitale thuis van de nummer drie van de Eredivisie. 

Van Nistelrooy krijgt dus nog géén eigen team onder zijn hoede. "Ik denk dat deze rol momenteel het beste bij mij past en ik verwacht dat ik op mijn manier van toegevoegde waarde kan zijn." Technisch manager Marcel Brands sluit zich daar bij aan. 

"Jongens met een achtergrond zoals die van Ruud koesteren we bij PSV enorm. We geven hen graag de ruimte om zich te ontplooien als trainer. Ruud voelt zich prima in zijn huidige functie, die hij naar volledige tevredenheid invult. We zijn daarom blij dat Ruud bij ons blijft en dat hij ook één dag per week bij de A-selectie komt assisteren."