Aan de stok met Fraser: 'Als trainer kan hij ook meedogenloos zijn'

26 april om 10:19

Guram Kashia twijfelt er niet aan: Vitesse wint zondag ten koste van AZ de KNVB Beker. De aanvoerder van de Arnhemmers beseft dat het nu moet gebeuren.

"Niks misschien. Het gaat gebeuren. We moeten winnen. Die druk moeten we onszelf opleggen. Ik ben hier nu zeven jaar en de kans op een prijs was nog nooit zo groot. Geloof me, ik heb met betere voetballers gespeeld, maar nog nooit in een beter team dan nu. We hebben gedurende het seizoen zo hard gewerkt", zegt de Georgiër in Voetbal International.

Kashia maakte bij Vitesse een roerige periode mee. Zo botste hij met trainer Henk Fraser, nadat hij uit bij FC Groningen gewisseld werd. "Ik heb gehoord dat Fraser als speler meedogenloos was, maar dat kan hij als trainer óók zijn. Hij wil winnen, zelfs als de ploegen beter zijn. We verloren twee keer van Ajax, Fraser was woedend. Omdat we goed speelden en hij wil dat we onszelf belonen. Hij vindt ons goed genoeg om grote wedstrijden te winnen." 

De Vitesse-fans staan als een blok achter Kashia. "Die fans kan ik maar op één manier bedanken en dat is met het winnen van de beker. Als we zondag de tunnel uitkomen en in De Kuip vijftigduizend supporters zien en horen, dan is het kippenvel. Dan ben ik als aanvoerder van Vitesse zo ongelooflijk trots. Heel even maar. Want dan, als de scheids fluit is het no mercy and battle. Die beker moet mee naar Arnhem."