CSI Enschede: inbrekers FC Twente-doelman vonden onderdak bij ex-ploeggenoot

CSI Enschede: inbrekers FC Twente-doelman vonden onderdak bij ex-ploeggenoot

26-04-2017 17:52
5

De twee mannen die begin vorig jaar inbraken bij FC Twente-keeper Joël Drommel, sliepen die bewuste nacht bij toenmalig teamgenoot en buurman Alessio Da Cruz. Dat bleek tijdens de strafzaak in de rechtbank, meldt RTV Oost.

De mannen van 20 en 24 jaar zijn veroordeeld tot drie maanden cel. Drommel werd in januari 2016 onaangenaam verrast bij thuiskomst in zijn appartement in Hengelo. Inbrekers waren ervandoor gegaan met een grote hoeveelheid dure spullen en kleding. De keeper loofde een forse beloning uit en zijn oproep had enige tijd later succes toen een ex-vriendin van een van de inbrekers zich meldde.

Wedden

Meer odds

De ex-vriendin wist ook te onthullen dat de twee de nacht hadden doorgebracht in het huis van Da Cruz. Het wordt niet duidelijk of de aanvaller daar zelf van op de hoogte was. Drommel bracht een bezoekje aan de inbreker en haalde meerdere gestolen spullen terug. De twintigjarige sluitpost heeft nog altijd echter niet alle spullen terug.

Of de inbraak ook een van de redenen is dat Da Cruz afgelopen zomer werd teruggezet naar het tweede elftal van de Tukkers en uiteindelijk werd verhuurd, is niet duidelijk. De aanvaller speelt momenteel op huurbasis voor FC Dordrecht.