NEC 'losser' na ontslag Hyballa: 'Er was spanning, bang zijn iets fout te doen'

27 april om 10:08

Jeffrey Leiwakabessy merkt na het ontslag van trainer Peter Hyballa een verandering bij NEC. De Nijmegenaren hebben de eerste twee trainingen afgewerkt onder Ron de Groot en Patrick Pothuizen, die nu de honneurs waarnemen.

"Het is natuurlijk nog te vroeg voor conclusies, maar het gaat iets losser allemaal", zegt routinier Leiwakabessy in de Gelderlander. "Je zag de laatste weken dat er veel spanning was. Bang zijn iets fout te doen. Die spanning is er nu een beetje af. Dat hadden we ook nodig. Het vertrouwen moet terugkomen. Daarop kunnen we dan voortborduren."

Leiwakabessy wil echter niet natrappen. "Peter heeft er alles aan gedaan. Maar de switch kwam er niet. Dat is zonde", aldus het boegbeeld van NEC. "Het belangrijkste is dat NEC probeert in de Eredivisie te blijven. Als daar spelers of een trainer voor moeten wijken, dan is dat zo. Dat weet Peter zelf ook wel."

"We hebben 12 van de laatste 13 wedstrijden verloren. Normaal gesproken grijpt een club in de onderste regionen veel eerder in", besluit Leiwakabessy, die met NEC zeventiende staat in de Eredivisie. De achterstand op nummer vijftien Roda JC is twee punten.