In het kort: Sevilla klopt Celta, Anderlecht loopt averij op in titelstrijd

In het kort: Sevilla klopt Celta, Anderlecht loopt averij op in titelstrijd

27-04-2017 22:42
18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Sevilla te sterk voor Celta
In de strijd om de Champions League-plaatsen heeft Sevilla goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli was donderdag te sterk voor Celta de Vigo (2-1). Kort voor rust opende Joaquin Correa na een mooie individuele actie de score (1-0). Iago Aspas maakte vanaf de strafschopstip nog wel gelijk namens Celta, maar Wissam Ben Yeddar had het laatste woord.

Anderlecht loopt averij op
Na de zege op Club Brugge heeft RSC Anderlecht geen nieuwe stap kunnen zetten in de titelstrijd. De Belgische topclub liet zich donderdagavond op eigen veld verrassen door Charleroi (0-1). De bezoekers trokken aan het langste eind door een doelpunt van Hamdi Harbaoui kort voor rust. Anderlecht heeft nu vijf punten meer dan Club Brugge.

Blind begint in Manchester Derby
Daley Blind begint donderdagavond in de basis bij Manchester United. De Nederlander komt dit seizoen niet veel in actie onder José Mourinho, maar door een blessure van concurrent Marcos Rojo mag hij vanavond wel in de basis beginnen. Om 21.00 uur begint de altijd beladen Manchester Derby, uiteraard tegen Manchester City. City-talent Gabriel Jesus keert terug in de wedstrijdselectie van Pep Guardiola. Hij is bijna hersteld van langdurig blessureleed. 

Cuadrado onthult Juventus-shirt per ongeluk
Het heeft er alle schijn van dat Juan Cuadrado het nieuwe tenue van Juventus heeft onthuld. De aanvaller van de club uit Turijn plaatste donderdagavond een tweet met een foto waarin hij prijkt in een nieuw nieuws shirt, waarop het nieuwe logo van Juventus te zien is. Inmiddels is de tweet verwijderd, maar scherpe volgers hebben de tweet vastgelegd. Cuadrado tweette even later een andere foto, waar hij het huidige Juventus-shirt draagt. 

Zie hier de oorspronkelijke tweet: 

Verdediger uit Gabon overlijdt
Moïse Brou Apanga, oud-speler van onder meer Perugia, Brescia en Brest, is woensdag overleden. De oud-international van Gabon kreeg een hartaanval tijdens een training van zijn club Football Canon 105. In 2012 was Apanga (35) met zijn land actief op de Afrika Cup. "We zijn bijzonder droevig en verbijsterd", aldus bondsvoorzitter Brice Mbika Ndjambou. 

Real ontneemt 357 fans stoeltje
Real Madrid tolereert het niet dat 357 seizoenskaarthouders hun plekje tijden El Clasico 'uitleenden' aan fans van FC Barcelona. De Koninklijke heeft hun plekje nu ontnomen vanwege 'onregelmatig gebruik'. De betreffende Real-supporters verdienden er flink geld aan, maar zijn voorlopig niet welkom.

Zuid-Amerikaanse lijdt 128 miljoen euro verlies
Verdachte transacties tussen 2000 en 2014 heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL maar liefst 128 miljoen euro gekost. Dat maakte CONMEBOL-baas Aljeandro Dominguez woensdag bekend. Miljoenen gingen naar onbekende derde partijen. Dominguez is in Zuid-Amerika aangewezen om de corruptie aan te pakken.

Pachuca wint Amerikaanse Champions League
Het Mexicaanse Pachuca mag zich de beste club noemen in de CONCACAF-regio (Noord-en Midden-Amerika en het Caribisch gebied). In de finale van de Amerikaanse versie van de Champions League werd Tigres, ook uit afkomstig uit Mexico, met 1-0 verslagen. Het eerste duel eindigde in 1-1.