Mourinho ergert zich aan eigen spelers: 'Voorzichtigheid, voorzichtigheid'

Mourinho ergert zich aan eigen spelers: 'Voorzichtigheid, voorzichtigheid'

27-04-2017 22:16
4

José Mourinho moest donderdagavond in de derby van Manchester starten zonder enkele belangrijke spelers. De Portugese keuzeheer ergert zich aan dat feit en vindt dat sommige spelers zich door de pijn heen hadden moeten bijten.

De keuzeheer liet dat doorschemeren in aanloop naar de derby tussen Manchester City en Manchester United. De coach kon in dat duel geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Paul Pogba, Juan Mata, Phil Jones en Chris Smalling. Met name de afwezigheid van twee laatstgenoemde spelers ergert Mourinho. "Voorzichtigheid, voorzichtigheid en voorzichtigheid. Het is gewoon een voorzichtige aanpak. Het is een filosofie, een bepaalde manier van werken."

"Als je ons vergelijkt met Chelsea en Liverpool, dan hebben we al achttien wedstrijden meer gespeeld dit seizoen. Dat is een halve competitie, dus je kunt nagaan wat de fysieke gevolgen zijn. Het is geen toeval dat de laatste twee kampioenen, Leicester City vorig jaar en Chelsea nu, geen Europees hebben gespeeld in het jaar van de titel."