Blind houdt het dicht met United: 'Daardoor werd het lastiger'

Blind houdt het dicht met United: 'Daardoor werd het lastiger'

27-04-2017 23:43
9

De defensieve houding van Manchester United leverde de ploeg donderdagavond een punt op in de derby tegen Manchester City (0-0). Daley Blind was na afloop van het duel trots op de prestatie van zijn elftal.

United eindigde het duel met City met tien man, na de rode kaart van Marouane Fellaini. "'Het was een zware wedstrijd. City is in eigen huis een heel sterk team, dus 0-0 in dit stadion is een prima uitslag. We hebben het bereiken van een plek in de topvier nu nog helemaal in eigen hand", aldus Blind, die een basisplaats had bij de bezoekers, in gesprek met Ziggo Sport.

United liet zich lange tijd terugdrukken door City, maar hield de thuisploeg met goed verdedigend werk van een doelpunt af. "We lieten City veel komen, maar ze werden eigenlijk alleen gevaarlijk met schoten van buiten het strafschopgebied", vervolgt de verdediger, die baalde van de rode kaart van Fellaini. "Daardoor werd het iets lastiger voor ons, maar we hebben goed stand gehouden. Het is niet makkelijk om verdedigend te spelen, maar dat hebben we goed uitgevoerd."