Haps trof Kluivert: "Dan moet ik even laten zien: niet nu en niet hier, jongen"

28 april om 08:10

Ridgeciano Haps is bij AZ inmiddels onomstreden, maar in zijn nog prille carrière kreeg de linksback voldoende tegenslagen te verwerken. Dat vertelt de verdediger in het Algemeen Dagblad.

"Toen ik de jeugdopleiding van Ajax moest verlaten, huilde ik heel hard en lang. Ik zag het niet meer zitten", zegt Haps (23). "Een droom viel in duigen. Als ik zo terugkijk, dan is dát wel zo'n beetje het omslagpunt in mijn leven geweest. Mijn ouders hebben mij er toen bovenop geholpen. Dat ik daarna bij AZ weg moest omdat ik niet als linksback wilde spelen, was al veel minder erg. Het geloof in mezelf is nu eenmaal heel groot. Mentaal ben ik supersterk."

Haps ontwikkelt zich razendsnel als linksback en laat zich niet de kaas van het brood eten. In het duel met Ajax wilde de jonge Justin Kluivert (17) hem net een keer te vaak voorbij. Hij greep in. "Tja, iedereen had het over hem", zegt Haps. "Dan moet ik even laten zien: niet nu en niet hier, jongen. Inmiddels word ik net zo blij van een geslaagde tackle als van een mooie actie."

De linksback ziet dat Daley Sinkgraven zijn nieuwe rol als vleugelverdediger van Ajax goed oppakt, maar dat het nog wel wennen is. "Maar ik zie nog aan hem dat hij het eigenlijk niks vindt, die positie. Dat komt nog wel, ik had het eerst ook. Later kom je er pas achter hoe leuk het is."