Sampaoli wordt definitief benaderd: 'Hij is onze enige kandidaat'

Sampaoli wordt definitief benaderd: 'Hij is onze enige kandidaat'

28-04-2017 09:19
7

Niet het Nederlands elftal, maar de nationale ploeg van Argentinië moet op korte termijn geleid gaan worden door Jorge Sampaoli. Dat heeft de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond (AFA) bevestigd.

Geruchten over een rol als bondscoach van Argentinië waren er al even, maar nu is de intentie daadwerkelijk uitgesproken. "Sampaoli is onze enige kandidaat", aldus Claudio Tapia tegen Argentijnse pers. De bond gaat op korte termijn in gesprek met Sevilla, de huidige werkgever van Sampaoli.

De verbintenis van de trainer in Sevilla loopt nog tot medio 2018, waardoor de Argentijnen een afkoopsom zullen moeten neerleggen. De bond is er echter alles aan gelegen om Sampaoli weg te plukken uit Sevilla, want de ploeg staat er in de WK-kwalificatiereeks slecht voor. Argentinië staat nu op een vijfde plaats, die uiteindelijk recht geeft op play-offs. Door de slechte resultaten werd Edgardo Bauza vorige maand ontslagen als bondscoach.

Sampaoli werd ook kortstondig genoemd als kandidaat bij Oranje. Zelf zou hij daar ook wel oren naar hebben gehad, maar meer dan een flirt in de pers werd het niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s