Update: Fellaini hoort zware strafeis na kopstoot in Manchester Derby

Update: Fellaini hoort zware strafeis na kopstoot in Manchester Derby

28-04-2017 16:55
25

José Mourinho vindt dat Sergio Agüero de arbitrage tijdens de Manchester Derby heeft misleid. Dankzij de Argentijn kreeg Marouane Fellaini een rode kaart, meent Mourinho.

Fellaini kreeg donderdagavond in een kort tijdsbestek twee gele kaarten, waardoor United de laatste tien minuten van de wedstrijd met een man minder stond. Mourinho vindt dat Fellaini scheidsrechter Martin Atkinson de kans gaf om een kaart te geven, maar meer ook niet. "Als Sergio niet naar de grond gaat, is het zéker geen rode kaart. Maar Marouane geeft hem de kans om dat te doen", aldus Mourinho in The Guardian.

Wedden

Meer odds

"Marouane zegt dat het een rode kaart is omdat hij Marouane is, hij is heel teleurgesteld. Hij heeft het gevoel dat het is omdat hij Marouane Fellaini is", doelt Mourinho op het imago van de Belg, die in het verleden vaak geschorst is geweest.

"Atkinson zei me dat hij het een rode kaart vond, maar ik zag Agüero net in de tunnel. Geen gebroken neus, geen kapot gezicht, het zag er mooi uit als altijd. Dus nee, ik ben er niet zeker van. Waarschijnlijk is het een klein beetje rood en een beetje dankzij een hele ervaren, slimme Argentijnse speler."

Update 16.55: Marouane Fellaini moet op de blaren zitten na zijn kopstoot tegen Sergio Agüero in de Premier League-kraker tussen Manchester City en 'zijn' Manchester United (0-0). De tuchtcommissie van de FA heeft hem een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Hij wordt niet gestraft voor zijn protesten na de rode kaart.