Kluivert over 'bizarre' PSV-dag: "Een grote club, met warme mensen bovendien"

29 april om 09:47

Patrick Kluivert was erbij op 29 april 2007, de dag dat PSV ten koste van Ajax en AZ de landstitel veroverde. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 5-1 van Vitesse, waardoor de grote rivaal uit Amsterdam op doelsaldo werd afgetroefd. Kluivert viel tijdens het duel in. 

"Ik weet nog dat iedereen er vooraf nog in geloofde bij ons in de kleedkamer. Op het moment dat ik in het veld kwam, wist ik niet hoe de standen waren. Maar aan het publiek merkte je dat er wat in de lucht hing. Er spatte enthousiasme vanaf", herinnert Kluivert zich in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

De ontlading was gigantisch toen bekend werd dat PSV de titel had binnengesleept. "Dat was het mooiste aan die dag en dat feest; dat het zo spontaan was. De vreugde was enorm. Ik heb maar een seizoen gespeeld bij PSV, maar mede door die dag is het een mooie periode geworden. Een grote club, met warme mensen bovendien."

Kluivert - anno 2017 sportdirecteur bij Paris Saint-Germain - maakte in de jaargang 2006/07 drie goals voor PSV. Daarna verkaste hij naar Lille. 

Bekijk ook: De bizarre ontknoping uit 2007: "PSV is landskampioen, ongelooflijk"