'Selecteer jongens waarmee je gaat bouwen. Karsdorp, Van de Beek, Bergwijn'

'Selecteer jongens waarmee je gaat bouwen. Karsdorp, Van de Beek, Bergwijn'

29-04-2017 15:09
19

Marciano Vink vindt het Nederlands elftal 'een zooitje'. De oud-speler van onder meer PSV en Ajax ziet diverse internationals keer op keer falen bij de nationale ploeg, zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. 

"Het is heel onduidelijk. Het elftal oogt moegestreden, lamgeslagen. Ik weet niet wat het is. Er zit geen puf in", steekt hij van wal. "Kevin Strootman, Arjen Robben, bij hun clubs zijn ze best oké, maar bij het Nederlands elftal komt het er absoluut niet uit. Strootman (foto) maakt dan kinderlijke fouten, die hij bij AS Roma niet maakt."

Wedden

Meer odds

Op korte termijn een nieuwe bondscoach aanstellen heeft in zijn ogen geen zin. "Laat Fred Grim het lekker doen. Zing het uit. Lukt de kwalificatie voor het WK wel, is dat meegenomen. Lukt het niet, dan niet."

"Het belangrijkste is dat we nu beginnen met verjongen en verfrissen. Langzaam naar het volgende EK toewerken. Selecteer jongens waarmee je gaat werken aan een nieuw Nederlands elftal. Rick Karsdorp, Donny van de Beek, Steven Bergwijn, zodat je structureel kunt toewerken naar een nieuwe ploeg."