Van Wolfswinkel verklapt werkwijze Vitesse: 'Anders ontstaat er stress'

29 april om 17:07

Ricky van Wolfswinkel is zeer positief over de spelersgroep van Vitesse. Volgens de spits en topscorer van de Arnhemmers is de balans in de groep goed en zijn de spelers niet te veel bezig geweest met de finale van de KNVB Beker. 

"We hebben sinds de halve finale amper over de bekerfinale gesproken. Het is een compliment dat de staf die focus op de beker van ons af heeft gehouden", zegt Van Wolfswinkel in gesprek met Omroep Gelderland. 'We kunnen ons niet anders voorbereiden dan normaal."

Toch merkt Van Wolfswinkel een verschil. Er heerst meer spanning en druk dan bij een 'gewone' wedstrijd: Vitesse kan immers voor het eerst in de clubhistorie een hoofdprijs winnen. "Maar daar kunnen we goed mee omgaan. Ik merk dat we in deze groep dit jaar heel goed kunnen relativeren", besluit Van Wolfswinkel, die gewoon zichzelf blijft.

"Als we namelijk van gedrag gaan veranderen ontstaat er stress bij anderen. En dat moeten we niet hebben voor zo'n wedstrijd." Zondag trappen Vitesse en AZ om 18.00 uur af in De Kuip.