'De beste speler vind ik Van Wolfswinkel, als spits kijk je naar spitsen'

29 april om 19:20

Nikos Machlas en Dejan Curovic vormden eind jaren negentig een levensgevaarlijk aanvalsduo bij Vitesse. Het tweetal hoopt dat de ploeg van trainer Henk Fraser iets lukt, waar zij nooit in slaagden: een prijs pakken.

Vitesse neemt het zondagavond in de bekerfinale op tegen AZ. Machlas volgt de Arnhemmers nog wekelijks. "De beste speler op dit moment vind ik Ricky van Wolfswinkel. Als spits kijk je naar spitsen hè", zegt de Griek tegen ELF Voetbal. Curovic mag de beker uitreiken als Vitesse aan het langste eind trekt in De Kuip. "Het is een eer. Ik hoop dat Vitesse historie gaat schrijven."

"Zeker omdat de club in mei 125 jaar bestaat. Dat zou een geweldig cadeau voor de fans zijn", vervolgt de Joegoslaviër, die zelf in het seizoen 1999/2000 dicht bij was met Vitesse. "In de halve finales verloren we, met Ronald Koeman als trainer, in het Gelredome van Roda JC. Zij scoorden in minuut 116. Wij waren er kapot van. Het moet zondag een groot feest worden."

Curovic kent AZ-trainer John van den Brom nog goed uit hun Arnhemse periode. "Na de finale zoek ik Van den Brom op, mijn grote vriend. Hopelijk heb ik dan meer reden tot lachen dan hij. Natuurlijk wil hij als trainer van AZ de finale winnen, maar ik weet ook dat Vitesse zijn club is en blijft. Net als voor Nikos en mij."