Ten Cate gelukkig: 'De records aller tijden breken en echt geschiedenis schrijven'

Ten Cate gelukkig: 'De records aller tijden breken en echt geschiedenis schrijven'

30-04-2017 07:53
8

Henk ten Cate heeft een bewogen week afgesloten met de titel met Al-Jazira. De Nederlandse trainer is echter nog niet tevreden en wil nu met zijn ploeg 'echt geschiedenis schrijven'.

"Ik ben een gelukkig man", tekent Voetbal International op uit de mond van Ten Cate na de 5-0 zege op Hatta, waarmee het kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten werd veiliggesteld. "Onze droom is uitgekomen. Als je ergens in gelooft, kan je het bereiken."

Volgens de voormalig Ajax-trainer, die deze week afzag van het bondscoachschap van het Nederlands elftal, is het succes van Al-Jazira het succes van het collectief. "We hebben niet de beste spelers en we weten dat. Maar we hebben zeker het beste team. Als je 67 keer scoort en er maar vijftien tegen krijgt, dan is dat iets speciaals."

Ten Cate wil de titel nu van extra glans voorzien. "We hebben nog twee wedstrijden te gaan en de ploeg heeft gezegd dat ze de records aller tijden wat punten en zeges betreft willen breken. Geen team heeft ooit 22 duels gewonnen en dat is waar we voor gaan, om echt geschiedenis te schrijven", besluit hij.