Koeman lost waarschuwingsschot: De race om de titel is nog niet gestreden

Koeman lost waarschuwingsschot: "De race om de titel is nog niet gestreden"

30-04-2017 11:20
6

Kampioen kan Everton niet meer worden, maar The Toffees kunnen nog wel een grote rol spelen in de titelstrijd. De ploeg van Ronald Koeman ontvangt namelijk koploper Chelsea. Bij winst van Everton kan nummer twee Tottenham Hotspur tot één punt naderen.

"De race om de titel is nog niet gestreden", wordt Koeman geciteerd door De Telegraaf. "Het gat is slechts vier punten tussen beide ploegen. Wat er zondag gebeurt, kan in het licht van het kampioenschap uitermate belangrijk zijn."

Koeman benadrukt dat hij maar met één ding bezig is: het belang van Everton. "We willen voor onze eigen fans en voor onszelf winnen. Wanneer dat betekent dat ook de titelstrijd weer open ligt, dan is dat mooi voor de Premier League. Maar dat is niet de reden waarom we van Chelsea willen winnen."

Everton plaatste zich zaterdag voor Europees voetbal. De formatie van Koeman staat op een veilige zevende plek. Everton heeft twee punten minder dan nummer zes Arsenal, maar de ploeg van Arsène Wenger heeft twee duels minder gespeeld en treft zondag Tottenham.