Groningen doet zaken met Ajax: 'Zijn prestaties zijn ons opgevallen'

Groningen doet zaken met Ajax: 'Zijn prestaties zijn ons opgevallen'

01-05-2017 17:29
16

FC Groningen heeft zich versterkt met de komst van Django Warmerdam. De 21-jarige verdediger annex middenvelder wordt overgenomen van Ajax, dat hem dit seizoen verhuurt aan PEC Zwolle.

In principe zou Warmerdam na dit seizoen terugkeren bij Ajax, maar hij maakt de overstap naar het Groningen van trainer Ernest Faber. Warmerdam is bij PEC bezig aan een prima opmars en dat is in het noorden van het land niet onopgemerkt gebleven. In Amsterdam had hij nog een contract tot 2018.

Bij Ajax doorliep Warmerdam de hele jeugdopleiding, maar debuteerde hij nooit in een officieel duel. Dat zorgde ervoor dat hij zijn heil elders zocht. PEC bood hem onderdak. In Zwolle bewijst hij zich als een constante verdediger, die ook op het middenveld zijn mannetje staat. Onder trainer Ron Jans speelde Warmerdam 24 Eredivisie-wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

In Groningen tekent Warmerdam een driejarig contract. Technisch manager Peter Jeltema is in zijn nopjes met de transfer, zo vertelt hij op de Groningen-site: "Zijn prestaties dit seizoen in Zwolle zijn ons opgevallen en uit de informatie, die wij hebben weten te vergaren, kwam een zeer positief beeld naar voren. Django Warmerdam is volop in ontwikkeling en wij denken dat we veel plezier gaan beleven aan zijn komst naar het Noordlease Stadion."