Lyon gewaarschuwd voor 'gevaarlijk' Ajax: Die speler kan geniale dingen doen

Lyon gewaarschuwd voor 'gevaarlijk' Ajax: "Die speler kan geniale dingen doen"

02-05-2017 13:34
17

Olympique Lyon maakt zich op voor de eerste ontmoeting met Ajax in de halve finale van de Europa League. Op de clubsite velt een Franse journalist zijn oordeel over de Amsterdamse club - en hij komt met een waarschuwing.

Chérif Ghemmour, als journalist van So Foot gespecialiseerd in de Eredivisie, omcirkelt Davy Klaassen en Hakim Ziyech als grootste gevaren. "Klaassen is een box-to-box middenvelder, de spil van het team. Lyon moet voorkomen dat hij de regie neemt op het middenveld", stelt Ghemmour. "Ziyech is ook een interessante speler, omdat hij altijd de blik naar voren heeft gericht. Hij is technisch en een speler die geniale dingen kan doen."

De Franse journalist prijst ook Peter Bosz, die Ajax in zijn eerste jaar naar de halve finale van de Europa League heeft geleid. 'Ze staan weliswaar tweede in de Eredivisie, maar Bosz heeft Ajax weer aantrekkelijk laten voetballen. Met een jong team bovendien. Van de 28 spelers in de selectie zjin er slechts vijf 25 jaar of ouder. Lyon moet absoluut oppassen tegen Ajax. Ja, ze zijn onervaren, maar ook onbevangen en dus gevaarlijk."