De Graafschap neemt oud-jeugdspeler Ajax, Feyenoord en AZ over van Sparta

De Graafschap neemt oud-jeugdspeler Ajax, Feyenoord en AZ over van Sparta

02-05-2017 15:54
4

De Graafschap heeft dinsdag zaken gedaan met Sparta. Robert Klaasen, in de tweede seizoenshelft al gehuurd door de Doetinchemse club, wordt definitief overgenomen.

Dat bevestigen beide clubs via de officiële kanalen. De Graafschap huurde Klaasen sinds de winterstop van Sparta, waar hij uitkwam voor de beloften. De 23-jarige middenvelder tekent een contract tot medio 2018, met een optie voor een extra seizoen.

"Robert speelde in de tweede seizoenshelft nagenoeg alles en heeft een prima indruk achtergelaten. De combinatie tussen zijn manier van voetballen en zijn arbeidsethos passen bij De Graafschap", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij is pas 23 jaar en kan nog een paar stappen maken in zijn ontwikkeling."

Klaasen, die in het verleden bij KV Kortrijk en in de jeugd van Ajax, Feyenoord en AZ speelde, is blij met zijn definitieve overstap. "Vanaf het begin voelde het goed in Doetinchem. Ik heb persoonlijk een goed half jaar gehad, kwam veel aan het spelen toe. Ik niet wachten tot het nieuwe seizoen begint."