Mooie woorden over Ajax uit Lyon-kamp: 'Geschiedenis van het voetbal bepaald'

Mooie woorden over Ajax uit Lyon-kamp: 'Geschiedenis van het voetbal bepaald'

02-05-2017 19:23
6

Mathieu Valbuena heeft veel respect voor Ajax. De aanvallende middenvelder van Olympique Lyon verwacht een zeer lastige wedstrijd woensdagavond in de Amsterdam Arena.

De kans dat Valbuena speelt is, mede door het niet speelgerechtigd zijn van Memphis Depay, groot. Hij schoof dinsdag aan bij de persconferentie in de Arena. "Het is heerlijk om bij de laatste vier te zitten", citeert L'Equipe Valbuena. "Weinig mensen hadden ons hier verwacht. Met Ajax treffen we nu een geweldig team, dit wordt een hele moeilijke wedstrijd."

"We hebben het tot nu toe heel, heel goed gedaan in Europa", vervolgt Valbuena. "We verdienen het om hier te staan. Maar als je er eenmaal bent, wil je ook meer. Dan wil je de finale. We weten dat Ajax ongeslagen is in de Europa League (in eigen huis, red.) en verwachten daarom een lastige wedstrijd."

"Wat Ajax mij zegt? Het is een geweldige club met een groot verleden en grote spelers die de geschiedenis van het voetbal mede hebben bepaald", aldus de Fransman, die niet voor het eerst in de Arena tegen Ajax speelt. "Ik heb al eerder de kans gehad hier te spelen. Dat was met Olympique Marseille." Dat was in 2009, toen Ajax na verlenging werd uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League.

"Wij hebben een jonge ploeg, maar we komen nu tegen een ploeg die nog jonger is dan wij. Ik weet niet of we kunnen zeggen dat onze ervaring het verschil maakt. We moeten ook niet vergeten dat er na de eerste wedstrijd nog niets beslist is", besluit Valbuena.