Fraser slaat terug: 'Dat was puur om de staf en de spelers te beïnvloeden'

Fraser slaat terug: 'Dat was puur om de staf en de spelers te beïnvloeden'

03-05-2017 09:53
8

Henk Fraser weigert de credits op te eisen voor de eerste prijs van Vitesse in het 125-jarig bestaan. De oefenmeester van de Arnhemmers houdt de spelers verantwoordelijk voor de bekerwinst op AZ.

"Ik moet Generatie Z bedanken", doelt Fraser tegenover Voetbal International op een kritisch betoog dat hij eerder hield over de huidige generatie. "Dat interview in de winterstop in VI over de Generatie Zacht was het vertrekpunt voor een brede discussie binnen de selectie die ik graag bereid was met de spelers aan te gaan. Daarbij heb ik me ook heel kwetsbaar opgesteld."

"Zowel zij als wij hebben er iets mee gedaan. Vandaar ook mijn gepaste afstand vlak na het laatste fluitsignaal", vervolgt Fraser. "Ik geniet toch wat meer in mezelf en zij zijn verantwoordelijk voor het winnen van deze mooie prijs. Voetbal is een sport waarbij heel veel mensen aan zichzelf denken, ik ook, maar ik ben nu heel blij voor veel mensen binnen Vitesse, maar vooral voor de jongens."

Fraser zag dat Vitesse ploegen met 'meer kwaliteit' uitschakelde. "En dat na de wedstrijd tegen Feyenoord waarop we veel kritiek kregen. Kritiek mag, maar ik heb me erg gestoord aan bepaalde figuren die puur uitlatingen deden om Vitesse, de staf en de spelers te beïnvloeden. Dat is niet gelukt."