Bosvelt: Hij richtte die buks op iedereen, met zo'n infraroodstipje

Bosvelt: "Hij richtte die buks op iedereen, met zo'n infraroodstipje"

03-05-2017 10:20
31

Paul Bosvelt was in zijn periode bij Manchester City ploeggenoot van bad boy Joey Barton. Bosvelt maakte het nodige mee met de middenvelder. Zo liep Barton op een dag met een luchtbuks de kleedkamer in, vertelt de oud-Feyenoorder aan Panorama. 

"Nee, er zijn geen schoten gelost, hij liep er alleen maar een beetje mee te dreigen. Met een grote grijns op z'n gezicht richtte hij die buks op iedereen, met zo'n infraroodstipje. Tsja, wat moet ik er van zeggen? Op zich vond ik het wel komisch, ook omdat ik wist dat het wapen toch niet geladen was", aldus Bosvelt.

Wedden

Meer odds

"Vooral om de reacties van mijn ploeggenoten moest ik erg lachen. De Fransen reageerden ronduit geschokt, Anelka en Distin voorop. Het was altijd een beetje bakkeleien in de kleedkamer tussen Barton en die Fransen, maar hier ging Joey wel een beetje over het randje, denk ik."

Barton (34) kwam afgelopen maanden wederom negatief in het nieuws. De routinier, tegenwoordig in dienst van Burnley, werd door de FA geschorst omdat hij jarenlang gokte op sportwedstrijden. Barton mag anderhalf jaar niet in actie komen.