'Guardiola krijgt 180 miljoen euro te besteden en aast op acht spelers'

'Guardiola krijgt 180 miljoen euro te besteden en aast op acht spelers'

03-05-2017 14:23
14

Manchester City-manager Pep Guardiola mag komende zomer weer met een grote zak geld de transfermarkt op. Volgens de Daily Mail is eigenaar Sheik Mansour bereid een enorm budget vrij te maken voor nieuwe spelers.

Guardiola gaf na zijn komst naar Manchester afgelopen zomer direct meer dan 180 miljoen euro uit en mag rekenen op opnieuw een transferbudget van dat formaat in de aanloop naar het volgende seizoen. Met het doen van grote investeringen wil Manchester City voorkomen dat het huidige seizoen zich volgend jaar gaat herhalen. Het eerste jaar onder Guardiola is bepaald geen succes en de club moet zich nog flink inspannen voor kwalificatie voor de Champions League.

Guardiola denkt ondertussen al aan de lange termijn en wil de 180 miljoen euro in de zomer uitgeven aan acht nieuwe spelers. City is op zoek naar twee nieuwe vleugelverdedigers en heeft daarvoor drie kandidaten aangewezen: Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Jose Gaya (Valencia) en Hector Bellerín (Arsenal). Guardiola wil ook een nieuwe doelman nu Claudio Bravo geen goede indruk heeft gemaakt in zijn eerste seizoen in het Etihad Stadium.