Bosz geniet: 'Fles wijn, wedstrijd helemaal teruggekeken en half vijf naar bed'

Bosz geniet: 'Fles wijn, wedstrijd helemaal teruggekeken en half vijf naar bed'

04-05-2017 11:47
16

Peter Bosz kijkt terug op een bijzondere avond met Ajax. De Amsterdammers waren woensdagavond veel te sterk voor Olympique Lyon in de eerste halve finale van de Europa League (4-1).

"Het was een bijzondere avond", blikt Bosz terug bij Radio538. De Ajax-trainer heeft een korte nacht achter de rug. "Ik heb met de kinderen en wat vrienden nog een goede fles wijn opengetrokken. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd nog een keer helemaal teruggekeken en ben ik om half vijf naar bed gegaan. Dat terugkijken doe ik na een wedstrijd altijd, omdat ik toch niet kan slapen. Dan zit de adrenaline nog zo in m'n lichaam."

Bosz erkent dat de Ajax-stunt niet in de lijn der verwachting lag. "Iedereen had Lyon hoog ingeschat en niemand had verwacht dat wij op deze wijze zouden winnen. Ik ook niet. Want Lyon is gewoon een heel goede ploeg", zegt hij. "We hebben heel goede, jonge spelers en de laatste maanden is er iets ontstaan tussen de ploeg en het publiek en daardoor ontstaat er een heel apart sfeertje, waardoor jongens een heel hoog niveau halen."