'Ajax leverde een topprestatie, maar ik wil de prestaties van hen benadrukken'

'Ajax leverde een topprestatie, maar ik wil de prestaties van hen benadrukken'

05-05-2017 08:15
12

Als Peter Bosz dit seizoen met Ajax de Europa League wint, valt dat niet te vergelijken met de prestatie die Louis van Gaal in 1992 met de Amsterdammers leverde. Dat stelt Bryan Roy in gesprek met de Volkskrant.

Van Gaal leidde Ajax destijds naar de UEFA Cup-titel, de voorloper van de Europa League. Beide successen vallen niet te vergelijken. "Nee, want wij speelden onder Louis van Gaal het beste voetbal van Europa. We hadden een absoluut topteam in die tijd. We speelden met Ajax om de titel, wonnen de UEFA Cup en met het Nederlands elftal bereikten we de halve finale van het EK in 1992."

"Met alle respect voor Peter Bosz, maar de prestaties van Van Gaal plaatsen hem in een rijtje met toptrainers als Josep Guardiola en Johan Cruijff", vervolgt Roy, die desondanks onder de indruk is van het optreden tegen Olympique Lyon. "Het hele elftal heeft een topprestatie geleverd, maar ik wil de prestaties van Jaïro Riedewald en Kenny Tete extra benadrukken."

"Zij komen weinig aan spelen toe en maken een moeizaam seizoen door. Gisteravond vulden ze hun rollen in het elftal probleemloos in. Dat getuigt van een enorm goede mentaliteit. Grote klasse", aldus de voormalig linksbuiten. Hij looft ook de fans. "Ik heb echt nog nooit zoiets meegemaakt in de Arena, in alle jaren dat ik er kom. Kippenvel."