De Graafschap in rouw, RKC pakt laatste ticket en Achilles afgedroogd

De Graafschap in rouw, RKC pakt laatste ticket en Achilles afgedroogd

05-05-2017 21:55
57

De Graafschap zal ook komend seizoen in de Jupiler League uitkomen. De Superboeren lieten op bezoek bij FC Oss hun laatste kans liggen om de play-offs te bereiken, al waren de kansen daarop voorafgaand aan de wedstrijd al nihil. RKC Waalwijk is de laatste ploeg die de play-offs in gaat. Achilles '29 verloor zijn laatste wedstrijd in de Jupiler League met ruime cijfers van Jong PSV.

FC Oss - De Graafschap 2-1
De Graafschap moest zelf winnen bij Oss om nog kans te maken op nacompetitievoetbal, maar was daarvoor ook nog eens afhankelijk van de resultaten van FC Eindhoven en RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Henk de Jong had zijn handen echter zelf al vol en ging onderuit in Noord-Brabant. Anthony van den Hurk poetste nog wel de openingstreffer van Istvan Bakx weg, maar Justin Mathieu bezorgde Oss de zege (2-1).

RKC kwam zelf niet verder dan 1-1 bij MVV Maastricht, maar omdat FC Eindhoven thuis punten morste tegen Helmond Sport, veroverden de Waalwijkers alsnog het laatste ticket voor de play-offs om promotie/degradatie.

Achilles '29 - Jong PSV 1-5
Voor Achilles werd het een roemloos afscheid van de Jupiler League. De Groesbeekers kregen eerder op de dag al te horen dat het vanwege puntenaftrek sowieso zou afdwalen naar de Tweede Divisie en verloren vervolgens met dikke cijfers van Jong PSV. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Albert Gudmundsson (twee), Joel Piroe, Kenneth Paal en Justin Lonwijk. Antonio Stankov maakte het laatste Jupiler League-doelpunt voor Achilles.

Overige uitslagen:
Jong Ajax - SC Cambuur 2-1
Telstar - VVV-Venlo 1-2
Almere City - NAC Breda 0-2
FC Eindhoven - Helmond Sport 2-2
FC Emmen - Jong FC Utrecht 0-3
Fortuna Sittard - FC Volendam 3-0
MVV Maastricht - RKC Waalwijk 1-1

Deze ploegen gaan de play-offs in:
SC Cambuur
NAC Breda
FC Volendam
MVV Maastricht
Almere City
FC Emmen
RKC Waalwijk
Helmond Sport