Advocaat niet eerste keus: Zal een van redenen zijn dat ze bij mij zijn gekomen

Advocaat niet eerste keus: "Zal een van redenen zijn dat ze bij mij zijn gekomen"

06-05-2017 10:45
10

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst juicht het toe dat Dick Advocaat hoogstwaarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Oranje gaat worden. Van Bronckhorst had Advocaat eerder als ervaren adviseur in zijn technische staf bij Feyenoord.

De coach liet zelf eerder weten niet geïnteresseerd te zijn in de functie van bondscoach van Oranje, maar staat wel volledig achter de keuze van de KNVB om Advocaat aan te stellen. "Een goede keuze, wat mij betreft ook een heel logische keuze", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Ik ken Dick goed, heb altijd een goede band met gehad. Hij is heel belangrijk geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Persoonlijk vind ik het een prima keuze van de KNVB."

Advocaat laat in dezelfde krant weten dat een akkoord aanstaande is. Hij kwam in beeld nadat namen als Frank de Boer, Ronald Koeman en ook Van Bronckhorst lieten weten niet geïnteresseerd te zijn. "Het is nog niet rond", zegt Advocaat. "Maar het zal een van de redenen zijn dat ze bij mij zijn uitgekomen."

Koop je Kampioensshirt met 10% korting via VP. Gebruik de kortingscode VP2017. Alleen vandaag geldig!