Vrijwel onmogelijke eis van Alderweireld: 'Bank overvallen is makkelijker'

Vrijwel onmogelijke eis van Alderweireld: 'Bank overvallen is makkelijker'

06-05-2017 16:59
17

Toby Alderweireld probeert bij Tottenham Hotspur een lucratiever contract af te dwingen, maar dat lijkt een moeilijkere klus te gaan worden dan verwacht. Eigenaar Daniel Levy zit niet te wachten op het uitdelen van grote salarissen.

Dat schrijft Karren Brady, vice-voorzitter van stadsgenoot West Ham United, in een column in The Sun. 'Als het klopt dat hij zijn loon wil verdubbelen naar 110.000 pond (bijna 130.000 euro) per week, dan zal Alderweireld erachter komen dat een bank overvallen makkelijker is dan zijn slag thuis te halen. Dat is evenveel als Harry Kane', schrijft Brady, ook wel 'The First Lady of Football' genoemd vanwege haar jarenlange betrokkenheid in de voetbalwereld.

Alderweireld verdient nu ongeveer 60.000 pond (70.000 euro) per week en wil dat dus bijna verdubbeld zien worden. De Belgische oud-Ajacied krijgt wel steun van de columniste. 'Kane scoort meer dan twintig doelpunten, maar Alderweireld voorkomt er veel meer. Wie zou er meer moeten verdienen? Over naar jou, Daniel', aldus Brady.