Bosz somber gestemd na genadeklap door Ajax: Ik vind het erg jammer

Bosz somber gestemd na genadeklap door Ajax: "Ik vind het erg jammer"

08-05-2017 09:47
44

Ajax won zondag met 4-0 van Go Ahead Eagles, is door de misstap van Feyenoord nog in de race voor de landstitel én staat er goed voor in de halve finale van de Europa League. Toch was Peter Bosz na afloop ietwat somber gestemd.

Dat had alles te maken met de degradatie van Go Ahead Eagles, dat door de 4-0 nederlaag in Amsterdam definitief als achttiende en laatste eindigt in de Eredivisie. Na afloop stak de Ajax-trainer de club uit Deventer een hart onder de riem.

"Ik ben een beetje somber gestemd", aldus Bosz in gesprek met De Telegraaf. "Go Ahead is de eerste club waar ik ooit een seizoenkaart heb gekocht, dus ik vind het erg jammer dat de club nu weer degradeert uit de Eredivisie."

Bosz deed op de clubsite ook zijn zegje over Heracles Almelo, dat volgende week op bezoek gaat bij Feyenoord. Als de Rotterdammers niet winnen en Ajax wél, gaat de titel naar Amsterdam. Zijn de eerste lijntjes naar zijn oude club al gelegd? Met een knipoog: "Dat laat ik over aan Hendrie (Krüzen, red.). Die heeft nog betere contacten."