Elia: 'Kun je verwachten in zo'n stadion, ze sproeien bijvoorbeeld expres niet'

Elia: 'Kun je verwachten in zo'n stadion, ze sproeien bijvoorbeeld expres niet'

08-05-2017 10:40
70

Eljero Elia heeft geen zin om zich de put in te laten praten. De linksbuiten van Feyenoord gaat ervan uit dat de Rotterdammers het zondag tegen Heracles Almelo afmaken.

"Waarom zou ik wanhopen? We staan nog steeds eerste en in De Kuip kampioen worden vind ik nog mooier dan op Woudestein. Dat is nog uitbundiger", is Elia optimistisch in gesprek met NU.nl. "Ik kan Excelsior snel vergeten. We zijn niet dood. Volgende week is onze volgende en laatste kans en dan moet het gebeuren. En ik ben ervan overtuigd dat het ook gaat gebeuren."

Dat de druk de komende dagen door pers en publiek opgevoerd zal worden, vindt Elia niet erg. "Ik houd van druk, al kan de druk wel een oorzaak zijn van het verlies tegen Excelsior. De supporters verwachtten dat we de titel zouden pakken en ik ook. Maar het pakte anders uit. Alles zat tegen. Maar goed, dat kun je verwachten in zo'n stadion", doelt Elia op onder meer het veld. "Ze spelen op kunstgras en doen alles met voorbedachten rade. Ze sproeien het veld bijvoorbeeld expres niet. Daardoor werd het extra moeilijk voor ons."