Update: Ajax-beul Smeets kan transfervrije overstap maken naar Engeland

Update: Ajax-beul Smeets kan transfervrije overstap maken naar Engeland

08-05-2017 20:30
34

De Graafschap gaat niet door met Bryan Smeets. Exact een jaar na zijn opzienbarende rol in de kampioenswedstrijd van Ajax wordt bekend dat hij vertrekt.

Smeets was dit seizoen aanvoerder van De Graafschap, maar ook grootverdiener. Omdat de Doetinchemmers honderd procent zeker ook volgend seizoen in de Jupiler League spelen, moeten er knopen worden doorgehakt. Naast Smeets neemt De Graafschap ook afscheid van topscorer Piotr Parzyszek en rechtsback Nathaniel Will, meldt de Gelderlander.

Ook keepers Jasper Heusinkveld, Eric Verstappen, verdedigers Jan Lammers, Luis Pedro en Tim Linthorst, middenvelders Lion Kaak en Dean Koolhof en aanvaller Erik Quekel krijgen geen nieuw contract van De Graafschap. Met Mark Diemers gaat de club nog in gesprek, maar de middenvelder lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een transfer.

Volgend seizoen komt er ook wat bij in Doetinchem, meldt de Gelderlander. Tim Receveur komt over van kampioen VVV-Venlo. Daarnaast hoopt de club nog op de komst van Fabian Serrarens en Jordy Tutuarima, beiden speler van Telstar.

Update 20.30 uur: Smeets kan rekenen op belangstelling uit Engeland. Volgens FOX Sports kan de middenvelder tekenen bij Ipswich Town. De club staat momenteel zestiende in de Championship, het tweede niveau in Engeland.