Bosz: 'Ik ga niet vertellen hoe, misschien kijken ze bij Feyenoord wel mee'

Bosz: 'Ik ga niet vertellen hoe, misschien kijken ze bij Feyenoord wel mee'

08-05-2017 17:30
20

Peter Bosz denkt dat Feyenoord in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo de borst nat kan maken. De trainer van Ajax gebruikt zijn oude ploeg Heracles Almelo als voorbeeld, dat destijds kampioen kon worden in de Jupiler League. Van harte ging dat niet.

"Die druk is heel groot", zegt Bosz tegen Ajax TV.  "Met Heracles moesten we ook een kampioenswedstrijd spelen. Spelers doen dan andere dingen dan normaal. Het zijn bijzondere wedstrijden. We wonnen hem wel", aldus Bosz, die zijn geheim niet wil delen met de rest. "Of de druk te controleren is? Ik ga niet vertellen hoe hoor, want misschien kijken ze in Rotterdam wel mee."

Bosz was aangenaam verrast toen hij tijdens het duel van Ajax met Go Ahead Eagles hoorde dat Excelsior op voorsprong stond tegen Feyenoord. "Het was een zondag die de meeste mensen zich anders hadden voorgesteld. De zondag dat Feyenoord kampioen zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk niet. We moesten van Go Ahead Eagles winnen om de tweede plek veilig te stellen. We kregen tijdens de wedstrijd mee wat er in Rotterdam gebeurde. Dat was voor ons een aangename verrassing."

Tegen Go Ahead stelde Bosz andere spelers op. Abdelhak Nouri en Justin Kluivert stonden in de basis, maar ook Davy Klaassen. Bosz: "We moesten wat meer ervaren spelers in het elftal hebben om de jongere jongens te begeleiden. Vandaar dat ik wilde dat hij (Klaassen, red.) speelde. In de rust heb ik hem gewisseld. Ik zag dat hij een tikkie kreeg. Ze gingen op z'n teen staan, waardoor hij last had. Maar ik was van plan om hem al wat eerder naar de kant te halen."