'Koeman-bezoekje leidt tot nóg meer interesse in Ajacied: vraagprijs 25 miljoen'

'Koeman-bezoekje leidt tot nóg meer interesse in Ajacied: vraagprijs 25 miljoen'

09-05-2017 07:20
44

De Telegraaf bevestigt dinsdag dat Everton-manager Ronald Koeman concrete belangstelling heeft voor Davy Klaassen. Engelse kranten schreven afgelopen weekend ook al dat de middenvelder van Ajax in de zomer naar de Premier League kan verkassen. Ajax wil de hoofdprijs voor Klaassen. 

De 24-jarige aanvoerder moet minimaal 25 miljoen euro kosten, aldus het dagblad. Koeman zat afgelopen week op de tribune tijdens Ajax-Olympique Lyon (4-1) om Klaassen met eigen ogen te bekijken. Het bezoekje van de Nederlandse coach aan Amsterdam 'heeft meerdere Engelse clubs' wakker geschud. Ajax leunt rustig achterover: hoe meer ploegen in de zomer aankloppen voor Klaassen, hoe meer geld de international op zal leveren. 

Klaassen krijgt al maandenlang vragen over zijn sportieve toekomst. Het contract van de rechtspoot, die een topseizoen beleeft, loopt door tot medio 2019. De verwachting is dat hij voor een buitenlands avontuur gaat kiezen. Naast Everton zijn ook onder meer SS Lazio, Schalke 04 en SSC Napoli met hem in verband gebracht.