750.000 euro voor FC Utrecht bij verlies: Kan tot veel meer schade leiden

750.000 euro voor FC Utrecht bij verlies: "Kan tot veel meer schade leiden"

09-05-2017 22:14
10

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag is niet van plan opzettelijk te verliezen van AZ komende zondag. Bij verlies in Alkmaar kan Utrecht gek genoeg 750.000 euro bijschrijven als gevolg van de verdeling van televisiegelden.

Ten Hag vindt het allemaal maar onzin. "Dat is de buitenwacht, dat is gecreëerd door jullie", zegt de Utrecht-coach voor de microfoon van FOX Sports. "Ik zou het de prullenbak ingooien, ja." Utrecht kan bij verlies 750.000 euro verdienen vanwege de 'televisiegeldenranglijst' gebaseerd op de laatste tien seizoenen. Vitesse is voor FC Utrecht een grote concurrent op die ranglijst en de ploeg van Ten Hag moet minimaal twee plaatsen boven de Arnhemmers eindigen om te klimmen op die ranglijst en om meer geld te verdienen.

Door AZ te laten winnen weet Utrecht zeker dat Vitesse niet meer vijfde kan worden. Zelf is de club al zeker van de vierde plek. Maar Ten Hag besteedt aan dit soort zaken geen aandacht. "Ik wil iedere wedstrijd winnen en zondag is dat niet anders. Uiteindelijk kan het tot veel meer schade leiden, ongeconcentreerdheid, er kunnen blessures ontstaan. We zitten in een geweldige flow en dat willen we zo houden."