Cocu verwacht transfers: 'Moet volgend jaar een van de dragende spelers worden'

Cocu verwacht transfers: 'Moet volgend jaar een van de dragende spelers worden'

10-05-2017 08:55
44

PSV gaat een drukke transferzomer tegemoet. Dat stelt Phillip Cocu, die de nodige mutaties in zijn selectie verwacht. De trainer wil onder meer een nieuwe vleugelaanvaller.

Een buitenspeler stond in januari ook al hoog op het wensenlijstje, maar die kwam er toen niet. "Als we een speler met extra kwaliteiten hadden kunnen halen, eentje voor de langere termijn ook, hadden we dat gedaan. Nu zijn we daar opnieuw mee bezig. We moeten nu echt doorselecteren. Dat is voor iedereen duidelijk", zegt Cocu tegen Voetbal International.

PSV loopt echter tegen een aantal belemmeringen op. "Een speler die voor ons een absolute topaankoop zou zijn, wordt door veel buitenlandse clubs als gokje of voor de breedte binnengehaald. Zo liggen de verhoudingen. Dan hangt het van de ambitie van zo'n speler af: kiest hij voor het grote geld met weinig kans op speeltijd of wil hij zich bij een Nederlandse topclub ontwikkelen? Veel spelers die voor ons interessant zijn, kiezen voor de eerste optie."

De Eindhovenaren gaan met Chelsea en Manchester City nog in gesprek over Marco van Ginkel en Oleksandr Zinchenko. Daarnaast keert Jordy de Wijs terug. Cocu heeft bovendien hoge verwachtingen van Jorrit Hendrix. "Hij is pas 22, maar heeft inmiddels ruim honderd wedstrijden in PSV 1 gespeeld. En volgend seizoen moet Hendrix een van de dragende spelers worden."

Al met al verwacht Cocu wel dat zijn selectie een nieuw gezicht krijgt. "Het is moeilijk te voorspellen om wie het precies zal gaan. Maar ik verwacht geen zomer, waarin slechts twee spelers zullen vertrekken. Dat zullen er waarschijnlijk meer zijn."