Update: Sparta bevestigt: meniscusblessure en operatie voor basiskracht

Update: Sparta bevestigt: meniscusblessure en operatie voor basiskracht

10-05-2017 13:04
5

Voor Roy Kortsmit zit het seizoen erop. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De 24-jarige doelman van Sparta moet vanwege een blessure de laatste competitiewedstrijd missen. Ook de play-offs om promotie/degradatie, waarin de Kasteelheren mogelijk actief zijn, komen te vroeg voor Kortsmit.

De sluitpost van Sparta miste nog geen minuut dit seizoen, maar uitgerekend in de cruciale wedstrijd tegen Go Ahead Eagles moet hij verstek laten gaan. Kortsmit staat vanwege een meniscusblessure vier tot vijf weken buitenspel, waardoor hij zijn ploeg niet kan helpen in de strijd tegen degradatie. Sparta-trainer Alex Pastoor heeft met Ricardo Kieboom en Michael Verrips twee mogelijke vervangers voor Kortsmit, dit seizoen een van de uitblinkers op Spangen.

Sparta staat op dit moment op de zestiende plek in de Eredivisie, met twee punten achterstand op Roda JC. Alleen bij een overwinning in Deventer heeft Sparta nog kans op rechtstreekse handhaving.

Update 13.04: Via de officiële kanalen bevestigt Sparta dat Kortsmit een meniscusblessure heeft opgelopen. De doelman gaat vrijdagochtend onder het mes. Hij staat zo'n vier á zes weken buitenspel, meldt de Kasteelclub.