Opvallend verhaal over Ziyech: 'Hij dronk, rookte te veel, gebruikte drugs'

Opvallend verhaal over Ziyech: 'Hij dronk, rookte te veel, gebruikte drugs'

Gepubliceerd: donderdag 11 mei 2017 om 07:40do 11-05-2017 om 07:40

Hakim Ziyech lijkt het inmiddels keurig op een rijtje te hebben, maar in zijn jeugd dreigde het mis te gaan. Zijn mentor Aziz Doufakar vertelt dat de Marokkaanse middenvelder van Ajax het zwaar had na het verlies van zijn vader.

"Hij was zeven toen ik hem voor het eerst ontmoette", zegt Doufakar, de eerste Marokkaan die doorbrak in de Eredivisie, op een Marokkaanse conferentie, geciteerd door France Football. "Hij verloor zijn vader op jonge leeftijd. Daardoor deed hij dingen die strafbaar zijn. Hij kon ook niet overweg met zijn broers. Ik deed wat ik kon om hem van het slechte pad te houden en was zijn mentor, zijn vader, zijn trainer."

"Ik nam Ziyech onder m'n hoede voor hij op het slechte pad terecht kwam", vervolgt Doufakar. "Hij dronk, rookte te veel, gebruikte drugs. Hij had veel problemen. Ik merkte dat hij bang was om voetbal te spelen. De enige kans die ik had was om hem mee te laten doen aan zaalvoetbaltoernooien. Met een hoop geluk kreeg ik hem in het voetbalwereldje."

Het is helemaal goedgekomen met Ziyech. De middenvelder kwam in 2012 bij sc Heerenveen terecht en maakte vervolgens de transfer naar FC Twente. Die club was hij na twee jaar ontgroeid. Nu is hij wekelijks bepalend bij Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws