'NAC Breda wil Oranje-talent met verleden bij Feyenoord huren van Manchester City'

'NAC Breda wil Oranje-talent met verleden bij Feyenoord huren van Manchester City'

11-05-2017 08:56
12

NAC Breda hoopt komend seizoen onder meer Rodney Kongolo te huren van Manchester City. De voormalig Feyenoorder was twee weken geleden voor een eerste kennismaking in Brabant, net als vier andere spelers van The Citizens.

Dat meldt BN/De Stem. Kongolo – het jongere broertje van Feyenoorder Terence - verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord in 2014 voor City. De Engelse topclub wil de middenvelder (19) ervaring op laten doen in het Rat Verlegh Stadion. Datzelfde geldt voor verdediger Cameron Humphreys, middenvelder Paolo Fernandes en aanvallers Thierry Ambrose en Isaac Buckley.

Of de talenten daadwerkelijk naar NAC komen, is nog niet duidelijk. Het laatste woord is aan de talenten zelf. NAC-trainer Stijn Vreven toog onlangs wel naar Engeland om het vijftal tijdens een ingelast oefenduel aan het werk te zien. De Brabanders koesteren de hoop om ook nog een jaar over Manu Garcia te kunnen beschikken.

Van de huidige lichting huurlingen is de Spaanse spelverdeler eigenlijk de enige die voldoet. Hij heeft het naar zijn zin in Breda en overweegt een langer verblijf. De vraag is of dat realistisch is. Garcia heeft over belangstelling niet te klagen. Daarnaast lijkt hij het niveau van de Jupiler League of onderkant Eredivisie te zijn ontstegen.

Lees ookOranje-talent wacht op debuut: 'Feyenoord? Moeilijk om nee te zeggen'