AZ versterkt zich officieel met nieuwe doelman: Ik ben blij verrast

AZ versterkt zich officieel met nieuwe doelman: "Ik ben blij verrast"

11-05-2017 17:02
10

Marco Bizot staat volgend seizoen onder de lat bij AZ. De Alkmaarse club bevestigt donderdag dat de 26-jarige doelman een contract heeft getekend.

Bizot komt transfervrij over van Racing Genk, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. Hij tekent tot medio 2021 in Alkmaar. Eerder speelde de doelman voor Ajax, SC Cambuur en FC Groningen. Bizot is bij AZ de opvolger van Tim Krul, die na dit seizoen terugkeert naar Newcastle United.

"Ik ben blij verrast dat AZ bij mij is uitgekomen", reageert Bizot op de website van zijn nieuwe club. "AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs maken. Garanties heb je nooit, maar ik ga m'n uiterste best doen om eerste keeper te worden."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, is blij met de komst van Bizot. "Wij zochten een nieuwe eerste doelman en Marco voldoet aan alle eigenschappen die wij daarin graag zien. Hij is in Nederland opgeleid, kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen."