Overmars bevestigt contractverlenging én herhaalt transferwens van andere Ajacied

Overmars bevestigt contractverlenging én herhaalt transferwens van andere Ajacied

11-05-2017 20:23
42

Marc Overmars heeft donderdag voor de aftrap van het duel met Olympique Lyon bevestigd dat André Onana een nieuw contract gaat tekenen bij Ajax. De directeur spelerszaken gaf daarnaast aan dat hij nog altijd van een vertrek van Kenny Tete uitgaat.

Tete speelt dit seizoen de tweede viool op rechtsback, achter Joël Veltman. Overmars vertelde eerder dat hij te horen had gekregen dat de vijfvoudig Oranje-international geen toekomst ziet in Amsterdam, maar die berichten werden vorige week tegengesproken. Volgens Voetbal International wil Tete wél bij Ajax blijven.

Overmars laat aan duidelijkheid echter niets te wensen over. "Ik heb het idee dat hij liever ergens anders heen wil. Dat kan ik ook begrijpen, want hij wil liever niet op de bank zetten. We hebben heel veel goede voetballers en we kunnen er maar elf opstellen", zei de Ajax-directeur voor de camera van RTL7. Tete ligt nog tot medio 2018 vast.

Overmars had ook goed nieuws. Na enig gesteggel is de contractverlenging van Onana nu dichtbij. "Het is voor 99 procent zeker dat hij een nieuw contract tekent." De Kameroener, voor wie waarschijnlijk een contract tot medio 2020 of 2021 klaar ligt, veroverde een basisplaats na het vertrek van Jasper Cillessen.