Euforische Bosz: De dubbel? Daar kunnen we nu ook aan gaan denken

Euforische Bosz: "De dubbel? Daar kunnen we nu ook aan gaan denken"

11-05-2017 23:44
40

Ook Peter Bosz ging helemaal uit zijn dak nadat Ajax de finale van de Europa League heeft bereikt. De trainer van de Amsterdammers is tevreden met het resultaat tegen Olympique Lyon, maar vindt dat zijn ploeg het lastiger kreeg dan nodig was.

"We maakten het onszelf zo onnodig moeilijk", zegt Bosz na de 3-1 nederlaag tegen RTL7. "We voetbalden onder de druk vandaan en creërden kansen. Ook maakten we een belangrijke goal. Twee minuten voor de rust ging alles mis. Ineens geloofden ze er weer in. Wat ik in de rust gezegd heb? Dat Lyon nog twee keer moest scoren voor ze een verlenging af zouden dwingen. Daar moesten we niet paniekerig over doen."

Uiteindelijk toonde Ajax veerkracht en hield het ondanks de late 3-1 van Lyon stand. "Durf en lef? Dat is het bij ons altijd", aldus Bosz. "Wij moeten het van overleven en van voetbal hebben. Dat hebben we in de eerste helft geweldig gedaan. Het werd in de tweede helft moeilijk", zegt de Ajax-trainer, die toegaf dat zijn spelers gespannen waren, maar: "Ze gingen geweldig met de spanning om."

In de finale wacht nu Manchester United. "Een geweldige affiche", reageert Bosz. "Nu moeten we kijken of we écht historie kunnen schrijven. Je speelt een finale om hem te winnen. De dubbel? Daar kunnen we nu ook aan gaan denken."