Update: NEC-doelwit bevestigt interesse: 'Weet dat ik op een lijst sta'

Update: NEC-doelwit bevestigt interesse: 'Weet dat ik op een lijst sta'

15-05-2017 20:55
13

NEC wil Rob Alflen als opvolger van de ontslagen Peter Hyballa. De oud-trainer van FC Utrecht geldt in Nijmegen als topkandidaat.

Alflen staat bovenaan het lijstje van NEC, meldt De Telegraaf. Momenteel is de 49-jarige Utrechter assistent bij Heracles Almelo. Anderhalf jaar geleden ging hij aan de slag in het Polman Stadion. Maar Alflen ziet het volgens de ochtendkrant weer helemaal zitten om op eigen benen te staan.

Twee seizoenen geleden was Alflen een jaar hoofdtrainer van Utrecht. In 2015 eindigde hij als elfde in de Eredivisie. Bij Utrecht was de oefenmeester vanuit zijn functie als assitent doorgeschoven als hoofdtrainer.

Bij NEC maakt Ron de Groot het seizoen af. Na de zomerstop wil de clubleiding iemand anders voor de groep hebben staan. De Groot moet de Nijmegenaren behoeden voor degradatie. Met een klein wonder kan de nummer zeventien van de Eredivisie play-offs ontlopen.

Update 14/05 08.20: Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC, weigert in gesprek met de Gelderlander te reageren op de suggestie dat Aflen topkandidaat is in Nijmegen. "Ik ga op geen enkele naam reageren, dus ook niet op deze naam. We zijn bij NEC samen druk bezig te proberen in de Eredivisie te blijven. Daar richten we ons op. Als dat achter de rug is, dan is er tijd voor andere zaken." De Kruijff en Alflen waren tussen 1987 en 1991 ploeggenoten bij FC Utrecht. Een paar jaar geleden werkten zij ook samen in stadion Galgenwaard. De Krujff was hoofdscout, Alflen trainer. 

Update 15/05 20.55: Rob Alflen is op de hoogte van de interesse van NEC. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo heeft echter nog niet gesproken met de Nijmegenaren. "Ik weet dat ik op een lijst sta", erkent hij in gesprek met De Gelderlander. Alflen wil NEC momenteel niet storen, aangezien zij nog via de nacompetitie handhaving in de Eredivisie moeten zien te realiseren. "Voor NEC is het denk ik beter alleen de komende wedstrijden aan het hoofd te hebben."