Manu-transfer pakt slecht uit: Duidelijk dat hij niet bracht waar we op hoopten

Manu-transfer pakt slecht uit: "Duidelijk dat hij niet bracht waar we op hoopten"

13-05-2017 08:44
5

Elvis Manu moest vorige week vervroegd vertrekken bij het reeds gedegradeerde Go Ahead Eagles om disciplinaire redenen. Technisch manager Dennis Bekking is teleurgesteld over de aanvaller die hij in de winter huurde van Brighton & Hove Albion en werd weggestuurd omdat hij vlak voor een cruciale wedstrijd van Go Ahead Feyenoord-posts op social media slingerde. 

"Het is duidelijk dat Elvis niet heeft gebracht waarop wij hoopten, maar hij stond in de jaren hiervoor wel steeds garant voor vijf goals in de Eredivisie", zegt Bekking, die er als technisch manager niet in slaagde een ploeg neer te zetten die degradatie kon afwenden. Al ziet hij dat zelf in gesprek met de Stentor anders. "Het gekke is dat wij intern nog steeds vinden dat de selectie goed genoeg was om zich te handhaven."

"De samenstelling daarvan is mijn verantwoordelijkheid. Het is vervolgens aan de trainers om daar het maximale uit te halen. Als een paal boven water staat dat die combinatie niet heeft geleid tot het gewenste aantal punten." Bekking vervolgt: "Je kunt moeilijk zeggen dat je tevreden bent als je degradeert. De samenstelling van de selectie is mijn verantwoordelijkheid. Daar verschuil ik me ook niet achter. Ik sta wel achter alle aankopen."