Ten Cate overweegt ingrijpende beslissing te nemen: 'Dat lijkt me gepast'

Ten Cate overweegt ingrijpende beslissing te nemen: 'Dat lijkt me gepast'

13-05-2017 16:05
12

De kans bestaat dat Henk ten Cate binnenkort definitief stopt als trainer. De 62-jarige Amsterdammer twijfelt over een langer verblijf bij Al Jazira, dat dit seizoen onder zijn leiding kampioen werd. Als Ten Cate daadwerkelijk vertrekt, betekent dat ook het einde van zijn trainerscarrière. 

"Ik overweeg het zeker. Mijn familie woont in Europa. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik voor zes maanden zou komen om mijn vriend Butti te helpen", wordt Ten Cate geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dat zijn inmiddels achttien maanden geworden. Ik weet niet of nog doorga."

Hij houdt overigens een slag om de arm. "Ik moet het met hen gaan bespreken", aldus Ten Cate, die de afgelopen weken een hoofdrol speelde in de bondscoachsoap bij Oranje. Deelname aan het WK voor clubteams, dat eind dit jaar wordt gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten, kan hem wellicht nog op andere gedachten brengen. 

"Iedereen wil aan dat toernooi meedoen. Maar ik bevind me aan het einde van mijn carrière, niet aan het begin. Daarom lijkt het me gepast een volgende stap te overleggen met mijn gezin. En dat ga ik ook doen. Misschien zie ik er jonger uit dan mijn leeftijd, maar ik ben toch echt 62 jaar."