Verbeek staat achter Van Bronckhorst-beslissing: 'Alles doen wat nodig is'

Verbeek staat achter Van Bronckhorst-beslissing: 'Alles doen wat nodig is'

14-05-2017 08:32
9

Gertjan Verbeek hoopt dat Feyenoord snel geleerd heeft van het faliekant mislukte kampioensduel met Excelsior (3-0 verlies). Zondag volgt een herkansing in De Kuip. Bij winst op Heracles Almelo is de koploper uit Rotterdam alsnog kampioen van Nederland. 

Afgelopen zondag zag Verbeek met lede ogen aan hoe zijn oude werkgever hard onderuit ging bij Excelsior. "Dat ze het in die wedstrijd niet al beslissen, heeft te maken met mentaliteit", zegt hij in gesprek met NU.nl. 

"Feyenoord staat al het hele seizoen bovenaan en is op elke positie beter dan Excelsior. Dan zit het echt in de kop, en dat heeft zijn uitwerking op de fysiek. Dat is de druk van het moeten." Hij verwacht dat het tegen Heracles alsnog goed komt. "Zolang het maar één keer gebeurt, is het een incident. De spelers hebben nu de druk van een kampioenswedstrijd ervaren. Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben."

Verbeek vindt het verstandig dat trainer Giovanni van Bronckhorst de hele week achter gesloten deuren trainde. "Daar waar je invloed hebt, moet je alles doen wat je nodig acht om met elkaar zonder afleiding toe te werken naar het hoogtepunt van het seizoen. Je moet je zo veel mogelijk afsluiten van je omgeving."

Koop nu je Feyenoord Kampioenshirt met 15% korting met de code VPFEYENOORD2017 + Gratis Verzending + 5 Kampioenstickers (ter waarde van 5 euro)