'Ik was Armenteros één keer kwijt, hij scoort en je kan er niets meer van'

'Ik was Armenteros één keer kwijt, hij scoort en je kan er niets meer van'

14-05-2017 08:57
8

Bij zijn oude clubs VVV-Venlo, Roda JC en FC Twente stond Willem Janssen (30) steevast op het middenveld. Trainers van zijn huidige werkgever FC Utrecht maakten een verdediger van hem. Het blijft wennen, vertelt Janssen in het magazine van de VVC. 

"Het is verdomd lastig. Ik had laatst Heracles-spits Armenteros de hele wedstrijd in mijn zak, maar was hem één keer kwijt, hij scoort en je kan er niets meer van", aldus de Limburgse routinier. "De weken ervoor werd het nog omschreven als een openbaring, Willem Janssen centraal achterin. Ook overdreven misschien."

"Maar als er ineens doelpunten vallen waarbij je niet helemaal vrijuit gaat, dan krijg je: oh zie je wel, het is geen verdediger. Dan zijn al je goede acties vergeten", vervolgt Janssen. Ook collega-verdediger Ramon Leeuwin is van origine geen centrale verdediger. Hij begrijpt wat zijn teamgenoot doormaakt. 

"Het is hartstikke moeilijk. Verlies je voorin of op het middenveld de bal, dan is er geen haan die ernaar kraait. Doe je dat achterin, dan ben je de lul. Dan zoomen ze meteen op je in tijdens de samenvatting bij Studio Sport. Daarna baggeren de praatprogramma's over je heen. Je kunt er helemaal niets meer van. Terwijl je misschien een superpartij hebt gespeeld op dat ene foutje na."